Sämpyläjauhoilla tehty sämpyläresepti täällä.
Porkkanasämpylät
- 1 l maitoa
- 2 pss kuivahiivaa
- 3 tl suolaa
- 4 rkl sokeria
- kaurapuuroa
- porkkanaraastetta
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl kolmen viljan leseseosta
- 2 dl sämpyläjauhoja
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- n. 6 dl vehnäjauhoja (määrä on arvio, tunto ratkaisee)
- 160 g margariinia
Kuumenna maito 42 C asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maitoon. Lisää suola, sokeri, kaurapuuro ja porkkanaraaste. Lisää jauhoja vähitellen, hyvin vaivaten. Lisää pehmeä margariini. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele palloiksi. Taas saa kohota puolisen tuntia. Paista 225 C n. 11 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti