Gluteeniton ja laktoositon. Pehmeä ja maukas. Perunajauhopohja, vuoka jauhotettu kookoshiutaleilla. Välissä runsaasti soseuttuja mansikoita, kermaa ja vähän rahkaa. Ruskeat koristeet suklaata, punaiset sokerimassaa ja valkoiset tekstit pikeeriä.
Aateli-kakku
Pohja
- 6 munaa
- 2 1/4 dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
- 3 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Voitele vuoka (26 cm) ja jauhoja kookoshiutaleilla. Paista 175 n. 45 minuuttia. Säilytä vuoan alla seuraavaan päivään.
Mansikkatäyte
- 5 liivatetta
- 1½ l pakastemansikoita (sulata, valuta kaikki liemet pois ja soseuta, sosetta jää n. 6 dl)
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk vaniljarahkaa
- 1 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokerit kermavaahtoon ja lisää sitten mansikkasose)
- ½ dl mansikoiden lientä (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Leikkaa kakku 4 osaan eli 3 väliä. Vuokaan kemu ja kakun täyttäminen sinne. Kostutus sitruunalimpparilla, väliin kerros vadelmahilloa ja päälle mansikkatäytettä. Jaoin täytteen muumimukeihin, jotta sain varmasti saman paksuiset kerrokset. Kuusi mukillista eli jokaiseen väliin kaksi. Peitä täytetty kakku kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa seuraavaan päivään, jotta täyte hyytyy.
Kuorrutus
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta kermavaahto sokereilla)
Levitä pinnalle tasaisesti ja pursota reunoille.
Koristeet
Pursota sulatettua tummaa suklaata 0-tyllalla leivinpaperille ja anna kovettua muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irroita suklaa varovasti paperista ohuella metallilastalla, siirrä paperi pienen leikkuulaudan päälle ja valuta hellästi paperista kakun päälle. Kuvaa ei ola tästä vaiheesta, kun piti olla molemmat kädet tiukasta hommassa kiinni. Kaulitse sokerimassasta punaiset logon pohjat. Pursota tomusokerista ja vedestä valkoiset tekstit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti