1.1.2016

Uuden vuoden minitäytekakku

Pienin täytekakku, jonka olen koskaan tehnyt. Vain kaksi munaa ja hyvin riitti. Halkaisija 16,5 cm.  Leikkasin kakun valmiiksi palasiksi. Ihana tunne upottaa iso veitsi koko kakkuun. Helposti otettavia palasia, ihan kuin leivoksia. Kakkulautanen ja -lapio pysyvät siistinä. Aika ihana systeemi juhliinkin, mutta toimii vaan näin pienellä halkaisijalla.

Onnellista uutta vuotta 2016!










Minitäytekakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 16,5 cm vuoassa 175 C puolisen tuntia, tarkasta kypsyys tikulla.

Mansikkatäyte
  • 1 liivate (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ l pakastemansikoita (sulata, valuta liemi pois ja soseuta)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää mansikat ja sokerit)
  • 1 rkl mansikkamehua (kuumenna ja sulata liivate siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Leikkaa kakkuun kaksi väliä. Kostutus sitruunalimpparilla, ohut kerros vadelmahilloa ja päälle mansikkatäytettä.

Kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokereilla)
Levitä kermavaahto kakun päälle. Leikkaa isolla veitsellä 12 osaan. Koristele jokainen pala suklaanumeroilla (pursotettu sulatusta suklaasta 0-tyllalla), vadelmalla ja pienellä kiwin palasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti