6.1.2016

Lohi-fetapiirakka

Huikea peli eilen! Jännityksessä tuli popsittua pöytä tyhjäksi. Suomen nuoret leijonat saivat ansaitun kullan!

Samanlaisen lohipiirakan olen tehnyt aikaisemminkin, mutta silloin oli perunamuussijauhetta pohjassa, nyt leseitä ja vehnäjauhoja. Leseet tekevät pohjasta murean.


esipaistettu pohja


Lohi-fetapiirakka

Pohja

  • 200 g margariinia
  • ½ dl leseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita margariini, leseet ja jauhot muruseokseksi yleiskoneessa)
  • 3 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse tai painele piirakkavuokaan ja esipaista 200 C 10 minuuttia.


Täyte
  • 250 g perkattua lämminsavulohta 
  • 200 fetaa (lohi ja feta pohjan päälle)
  • 3 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tillituorejuustoa
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • suolaa (sekoita munat, kerma, juusto, jauhot ja suola ja kaada vuokaan)
Paista 200 C puolisen tuntia. Nauti lämpimänä.

1 kommentti: