14.1.2016

Epäonnistunut kakkupohja

Tarkastin, että kaikkia aineita on talossa. Mittasin ne etukäteen ja otin kuvankin niistä. Sulatin margariinin ja suklaan. Erottelin keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdotin ja vatkasin. Oikein hyvä taikina tuli. Voitelin vuoan ja jauhotin sen. Taikina vuokaan ja uuniin. Astioita tiskariin, roskia roskiin ja tavaroita takaisin laatikoihin. Mutta mikäs se tämä on? Perunajauhot lasikulhossa olivat vielä pöydällä ja kakku uunissa. Eikä! Ei voinut muuta kuin odottaa paistumista. Reilun tunnin päästä pääsin kumoamaan kakun vuoasta ja sehän oli tasainen - perunajauhojen puuttuminen ei sittenkään haitannut. Vuoka takaisin päälle ja kakku vielä jäähtymään. Myöhemmin kurkkasin kakkua uudelleen ja sehän oli ihan montulla. Ei siitä kakkua tullutkaan. Autoon ja kauppaan hakemaan lisää suklaata ja uuden pohjan paistoon. Olipahan perunajauhot jo valmiiksi mitattuna.

Pilalle mennyt pohja oli oikein kostea, vähän niin kuin mud cake. Saatiin leikata siitä palasia heti syöntiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti