29.1.2016

Emolevy-täytekakku

It-alan ihminen vaihtaa työpaikkaa. Läksiäiskakusta piti tulla iso ja mietin ääneen, että pitäisikö tehdä levykakku ja varmaan siitä tuli mieleen emolevy. Kahdentoista munasta syntyi niin paljon vaahtoa, että meinasi hypätä yleiskoneen kulhosta ulos. Piti jakaa kahteen kulhoon ja jatkaa sitten. Pohjan paistoin säädettävässä suorakaiteen muotoisessa irtoreunassa, jotenkin tykkään enemmän leikatusta pohjasta kuin ohuina levyinä paistetusta. Täytteeseen sain menemään kolme litraa pakastemansikoita. Liemen valutuksen ja mansikoiden soseutuksen jälkeen soseen määrä olikin sitten sopiva.

Tarjoiluastiaa sai hiukan etsiä. Piti olla mahdollisimman iso, jottei tarvitsisi leikata kakkua pienemmäksi. Ja taas tosi isot tarjoiluastiat eivät mahtuneet jääkaappiin. Kaunis suorakaiteen muotoinen astia löytyi, mutta sitä ei juurikaan näy, kakku menee melkein reunasta reunaan. Mutta it-ihminen osaa tämän varmasti kuljettaa ehyenä työpaikalle, upottamatta peukaloita kakkuun.

Kuorrutus on pelkkää kermavaahtoa, emolevyn pohja vihreäksi värjättynä. Kermavaahto on parempaa ja helpommin leikattavaa kuin esim. sokerimassa. Ruskeat koristeet on pursotettu laktoosittomasta maitosuklaasta ja keltaiset sulatetuista candy meltseistä. Kirjaimet ja numerot pursotin edellisenä iltana leivinpaperille kovettumaan, keltaiset piirilevyn kuviot pursotin suoraan kakun päälle.

Onnea ja menestystä uusiin tuuliin!

















Emolevy-täytekakku


Pohja
  • 12 munaa
  • 4½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl perunajauhoja
  • 6 tl leivinjauhetta
  • 6 rkl kaakaojauhetta
Paista uunipellillä suorakaiteen muotoisessa reunassa. Koko n. 34 x 34 cm. 175 C vajaa tunti. Peittele pohja hyvin ja anna seisoa seuraavaan päivään.


Koristeet
  • maitosuklaata
  • keltaisia candy meltsejä
Sulata ja pursota koristeet leivinpaperille kovettumaan päivää ennen koristelua.


Täyte
  • 3 l mansikoita (sulata, valuta kaikki liemi pois ja soseuta mansikat)
  • 10 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria (lisää rahkat ja sokeri kermavaahtoon, lisää myös mansikkasose)
  • 8 liivatetta (liota kylmässä vedessä kymmenen minuuttia)
  • ½ dl mansikoiden mehua (kuumenna ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin)
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja tulee kaksi väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Molempiin väleihin vadelmahilloa ja sen päälle mansikkatäytettä. Jaa täyte kahteen kulhoon, jotta molempiin väleihin tulee yhtä paljon. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vihreä kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
Valkoiset tietokoneen sivut
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria
Leikkaa täytetystä kakusta jokaiselta sivulta reunoja pois, jotta niistä tulee siistin. Kuorruta kermalla ja laita koristeet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti