9.4.2016

Kinkkupasteijat

Omatekoisen voitaikinaan sisään kinkkua ja juustoa. Hyvää pientä suolaista. Voitelin munalla, paitsi yhdestä pellistä unohdin - ja niistä tuli kauniimpia! Joten tein loput ilman voitelua.

Itsetehty voitaikina sopii näihin, ei ole niin murenevaa kuin kaupan taikina. Taikinan tekeminen on yleiskoneella nopeaa, mutta pitää vaan malttaa odottaa seuraavaan päivään ennen kuin pääsee leipomaan. Pieniä tein taas, halkaisija alle 7 cm. Näitä on siis tullut tehtyä ennenkin. On se vaan tämä leipominen sellaista lempipuuhaa! Sielu lepää ja samalla voi katsella vaikka sarjoja pädiltä - ei mene aika hukkaan ;)

Edessä ilman voitelua ja takana voidellut. Ilman munaa kauniimpia, reiätkin näkyy.

Kinkkupasteijat (90 pientä)

Voitaikina
  • 500 g voita
  • 500 g vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita rasva ja jauhot)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kinkkutäyte
  • 300 g palvikinkkua (leikkaa siivut kuutioiksi)
  • 150 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
  • 150 g tuorejuusto (esim. ruohosipulituorejuusto) sekoita kaikki aineet sekaisin
Ota kaulitusta taikinasta muotilla ympyröitä, täytä ja painele haarukalla kiinni. Voitele munalla. Paista 200 C noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti