5.4.2016

Ylioppilaslakkipikkuleivät

Kun ylioppilas saa lakin, niin pieniä lakkeja tekee mieli myös leipoa. Tummaa ja vaaleaa taikinaa, kiinnitys maitosuklaalla, pinnalla valkosuklaata, lyyrana pehmeä kultahelmi. On hyviä ja loistavasti lakkiaisiin sopivia!

Parasta olisi pakastaa yhdessä kerroksessa, mutta nyt jouduin laittamaan päällekkäin. Väliin tietenkin leivinpaperi ja varmuuden vuoksi käytin rasiaa pakastimessa aina ennen seuraavan kerroksen laittoa.

Aikaisemmassa postauksessa on video näiden tekemisestä.





Sulassa suklaassa dipatut lakit oli helpointa laskea kädestä pois pöydän reunalle.
Kohta huomasin kiertäneeni koko pöydän :D Tai ei ihan "kohta", sillä näiden kasaamiseen meni yli kaksi tuntia.




Ylioppilaslakkipikkuleivät (150 kpl)

Vaalea taikina
  • 400 g voita
  • 2½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 2 munaa (lisää yksitellen, vatkaten)
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)

Tumma taikina
  • Ota puolet vaaleasta taikinasta ja lisää siihen tummaa kaakaojauhetta
Anna taikinan seisoa jääkaapissa ainakin tunti. Kaulitse vaalea taikina pienissä erissä ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) lakin yläosia. Ota tummasta taikinasta samalla muotilla, mutta kaulitse niitä kaulimella hiukan pidemmiksi, jotta lippa näkyy. Paista 185 C n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kasaaminen
  • 4 levyä valkosuklaata (sulata)
  • 1 levy maitosuklaata (sulata)
  • pehmeitä kultahelmiä
Laita pohjaosan päälle tilkka sulatettua maitosuklaata. Dippaa yläosan toinen puoli valkosuklaassa ja laita pohjan päälle. Kiinnitä kultahelmi tilkalla sulatettua valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti