28.4.2016

Rahkamunkit

Kookosrasvassa paistettuja rahkamunkkeja. Tein pieniä pyöreitäkin, mutta niillä oli ihan oma elämä. Osa oli omatoimisia ja kääntyivät ihan itsestään kun toinen puoli paistunut. Suorastaan automaattimunkkeja! Mutta toisen olivat jästipäitä, eivätkä suostuneet kääntymään toisinpäin vaikka kuinka kääntelin. Olisi vissiin pitänyt pitää jokaista yksitellen paikoillaan ja eihän niitä nyt jouda paimentamaan. Palasin siis takaisin perinteisiin rinkilämunkkeihin. Pysyvät siinä asennossa mihin laitetaan ja ovat varmasti kypsiä sisältäkin.

Iloista vappua ja sokerihuulia!






Rahkamunkit

  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 tl kaardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 500 g maitorahkaa (sekoita munat, mausteet ja sokeri)
  • 2 dl maitoa (sekoita ja kuumenna rahka ja maito, lisää taikinaan)
  • 2 pss kuivahiivaa (lisää hiiva desiin vehnäjauhoja ja lisää taikinaan)
  • n. 12 dl vehnäjauhoja (lisää taikinaan vähitellen ja vaivaa)
  • n. 200 g voita (pehmennä mikrossa ja lisää taikinaan)
Vaivaa taikinaan kunnes irtoaa reunoista, jauhoja siis tunnon mukaan. Kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Leivo pyöreiksi pikkupulliksi ja anna kohota. Paista kookosrasvassa (2 pakettia riittää). Tein munkkeihin reiän keskelle samalla kun nostin rasvaan paistumaan. Nostele lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi ja pyörittele sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti