Ruistaikinan päällä lohta ja fetaa tillijuustokermassa. Maut kohillaan ja näyttävätkin suloisen syötäviltä pienuudessaan. Minimuffinssivuoka on sopivan kokoinen vähän joka asiaan, sillä olen tehnyt suolaisia piirakoita myös
porosta, kinkusta ja
kasviksista sekä makeita
tartaletteja,
bebejä ja
muffinsseja sekä
runebergintorttuja. Ei ole liian isoa syötävää. Neljä pellillistä jakson lohipiirakoita tehdä eli 96 kappaletta, lopuksi tein nopean normaalikokoisen piirakan, jotta päästiin maistelemaankin. Pieniin ei ollut lupa koskea, vaan kaikki menivät pakastimeen.
Minilohpiirakat (96 kpl)
Ruispohja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita (sekoita jauhot ja voi muruseokseksi)
- ½ dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja ota muotilla ympyröitä minimuffinssivuokaan.
Lohifetatäyte
- fetaa (n. 200 g)
- lämminsavulohta (n. 300 g) (laita fetaa ja lohta pohjan päälle)
- 3 munaa
- 200 g tillituorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 3 tl vehnäjauhoja
- suolaa (sekoita munat, juusto, kerma, jauhot ja suola ja lusikoi lohen ja fetan päälle)
Paista 200 C 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti