Käytin Hietalahden myllyn täysjyväluomuruisjauhoja. Taikinaan piti laittaa vähän vehnäjauhoja sitkon saamiseksi. Jos tekee sunnuntain hienoilla ruisjauhoilla, vehnäjauhoja ei tarvita.
Vanha video piirakoiden leipomisesta täällä.
Karjalanpiirakat (100 kpl)
Puuro
- 3 dl vettä
- 3 dl puuroriisiä (keitä vettä ja riisiä kunnes vesi häviää)
- 1½ l punaista maitoa (lisää maito ja keitä melkein tunti)
- 1½ tl suolaa (mausta suolalla)
Kuoritaikina
- 4 dl kylmää vettä
- 2 tl suolaa
- n. 9 dl täysjyvä luomuruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
Käytä leipoessa ruisjauhoa. Paista 275 C noin 10-15 minuuttia. Voitele paistamsen jälkeen voisulalla, ehdottomasti oikealla voilla. Anna valmiiden piirakoiden levätä leivinpaperin ja liian alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti