20.4.2016

Pitsiä

Ohutta ja herkkää pitsiä kakun koristeeksi. Valmiissa pitsiainepaketissa tulee mukana jauhe ja neste. Lisäksi tarvitaan vain vettä. Mittaamisessa saa olla tarkkana digitaalivaa'ankin kanssa. Aineet, ohjeet ja matto Confetista.

Ihana innostuksen riemu pitsiä irroittaessa. Hyvin ohutta, mutta säilyy ehjänä. Taipuisaa ja notkeaa. Yksinkertaisesti ihanaa.

Voi tehdä monta päivää ennen käyttöä, kunhan vaan säilyttää ilmatiivisti pussissa.









Pitsi
  • 56 g vettä
  • 42 g pitsijauhetta (vatkaa vettä ja jauhetta pari minuuttia)
  • 3 g pitsinestettä (lisää "liima" ja vatkaa 5-10 minuuttia, kunnes tasaista ja sileää)
Levitä pitsimassa pitsimatolle. Jokaiseen koloon ainetta, tarkkaile ilmakuplia. Lopuksi tasoita lastalla niin ettei reunoilla jää yhtään massaa. Anna kuivua vähintään 6 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Ylimääräinen massa säilyy ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa 7 päivää.

Uunissa voit kuivattaa nopeammin. Pidä 70-80 C uunissa 12 minuuttia, ota pois uunista ja lisää pitsimassaa (muista vetää reunoilta kaikki ylimääräinen pois) ja laita takaisin uunin 10-12 minuuttia.

Irroita pitsi. Pidä pitsi pöytää vasten ja irroita mattoa varovasti. Irtoaa helposti, mutta varovainen saa olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti