Ihana innostuksen riemu pitsiä irroittaessa. Hyvin ohutta, mutta säilyy ehjänä. Taipuisaa ja notkeaa. Yksinkertaisesti ihanaa.
Voi tehdä monta päivää ennen käyttöä, kunhan vaan säilyttää ilmatiivisti pussissa.
Pitsi
- 56 g vettä
- 42 g pitsijauhetta (vatkaa vettä ja jauhetta pari minuuttia)
- 3 g pitsinestettä (lisää "liima" ja vatkaa 5-10 minuuttia, kunnes tasaista ja sileää)
Levitä pitsimassa pitsimatolle. Jokaiseen koloon ainetta, tarkkaile ilmakuplia. Lopuksi tasoita lastalla niin ettei reunoilla jää yhtään massaa. Anna kuivua vähintään 6 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Ylimääräinen massa säilyy ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa 7 päivää.
Uunissa voit kuivattaa nopeammin. Pidä 70-80 C uunissa 12 minuuttia, ota pois uunista ja lisää pitsimassaa (muista vetää reunoilta kaikki ylimääräinen pois) ja laita takaisin uunin 10-12 minuuttia.
Irroita pitsi. Pidä pitsi pöytää vasten ja irroita mattoa varovasti. Irtoaa helposti, mutta varovainen saa olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti