26.4.2016

Täytetyt toffeemuffinssit

Teki mieli jotain muuta kuin suklaamuffinssia. Muokkasin mokkapalan taikinaan jättämällä kaakaon pois, vaihtamalla sokerin ruskeaksi ja lisäämällä taikinaan kanelia. Jo taikina oli niin hyvää, että meinas livahtaa parempiin suihin ennen paistoa. Maistui toffeiselta.

Täytin muffinssit Dr. Oetkerin uutuusjutulla - karamellin makuista valmista täytettä ja pakkausessa oli kätevä nokka täyttämistä varten. Muffinssien pintaan jää reikä, mutta se peittyy kuorrutteen alle. Ihanasti antaa kosteutta ja makeutta!

Nämä lähtivät pakastimeen ilman kuorrutetta ja viimeistelen vasta myöhemmin. Maistiaiskappaleisiin pursotin kermavaahtoa.








Täytetyt toffeemuffinssit (70 kpl)
  • 4 munaa
  • 3 dl ruokokidesokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2 dl maitoa 
  • 200 g voita (sulata)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl kanelia (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maitoa, voisulaa ja jauhoseosta)
Laita minimuffinssivuokiin taikinaa 2/3 korkeudesta ja paista 200 C n. 13 minuuttia. 

Täyte
  • 2 pss Dr. Oetkerin Muffin Center maku caramel
Pursota sisään täytettä heti paistamisen jälkeen.

Kuorrute

  • 2½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
  • 250 g mascarpone-juustoa (lisää vaahtoon)
  • 130 g valkosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
Pursota muffinssien päälle ja koristele nonparelleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti