24.4.2016

Sitruuna-lakritsikakku pitsillä

Raikas sitruunatäyte ja pinnalla Kick-patukoista tehty kuorrute. Toimii yhdessä tosi hyvin.

Kuorrutteen piti olla mustaa, jotta valkoinen pitsi erottuu kunnolla. Ja lakritsin makuinen sitruunan kaveriksi. Olin suunnitellu tekeväni sen lakufudesta, mutta se olikin poistunut irtokarkkihyllystä. Mitä ihmettä tilalle? Kick-patukat pelastivat tilanteen ja eikä maussa huomannut eroa.

Tämä oli taas tosi pieni kakku, vain 2 munaa ja halkaisija 16 cm. Hyvin riitti ja melkein meni yhdeltä istumalta. Onnea päivänsankarille!

Pitsin tekeminen täällä.


Kick-kuorrute menossa kovettumaan.





Pitsin voi leikata kahtia ja asetella kakun reunaan näinkin. Tai yksistään ylös tai alas.


Lakritsikuorrutteen kaulitsin tosi ohueksi, jotta oli helpompi leikata.

Sitruuna-lakritsikakku pitsillä

Pohja
  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta (lisää jauhot)
Paista 16 cm vuoassa 175 C noin 25 minuuttia.

Sitruunatäyte
  • 2 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g sitruunarahkaa
  • 2 rkl lemon curdia
  • ½ dl sokeria (lisää rahka, lemon curd ja sokeri)
  • 2 rkl sitruunamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohueana nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin)
Leikkaa minikakku kolmeen osaan eli täytettä kahteen väliin. Kostutus sitruunalimpparilla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Lakritsikuorrute
  • 500 g Kick-patukoita
  • vajaa ½ dl vispikermaa (kuumenna ja sekoita kattilassa, kunnes tasaista, anna kovettua laakeassa astiassa leivinpaperin päällä seuraavaan päivään)
Kaulitse ohueksi ja laita kakun päälle. Tätä jäi reilusti yli, mutta ei hätää, kaikki tuli syötyä. Koristeeksi pitsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti