15.2.2016

Vaaleanpunaiset minibebet

Herttaisen vaaleanpunaisia, pieniä ja makeita. Pohjassa ja täytteessä oikeaa voita. Kestävät hyvin pakastamisen, kunhan vaan saavat olla yhdessä kerroksessa.








Minibebet (n.100 kpl)

Pohjataikina

  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • 4½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot)
Kaulitse, ota pyöreällä muotilla ohuita palasia ja laita voideltuun minimuffinssivuokaan. 
Paista 175 C 10 minuuttia. Nostele teelusikoilla pois vuoasta.

Täyte
  • 4 rkl sokeria
  • 4 tl perunajauhoja (sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa)
  • 2 dl vispikermaa 
  • 2 keltuaista (Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna kunnes pulpahtaa, sekoita koko ajan. Jäähdytä.)
  • 175 g voita (vatkaa voi vaahdoksi)
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää voin sekaan vaniljasokeri ja jäähtynyt vaniljakiisseli)
Täytä bebet veitsen kärjellä.

Kuorrute
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl vettä
  • elintarvikeväriä
Sekoita kuorruta ja valuta täytteen päälle. Koristeeksi nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti