9.2.2016

Siemensämpylät

Pellavan- ja auringonkukansiemeniä, ruisleseitä ja porkkanaa. Eli aika terveellisiä sämpylöitä. Porkkanan raastoin isolla terällä, että jotain näkyisi paremmin valmiissa sämpylässä. Ihanaa iltapalaa.

Muutamasta tein isompia ja tytär teki niitä lounassämpylöiksi. Täytteenä paistettuja kanasuikaleita, avocadoa, salaattia, kirsikkatomaatteja, yrttimaustetta ja chilikastiketta.

Suolaa, sokeria, hiivaa, sämpyläjauhoja, maitoa, margariinia, kaurapuuroa ja pellavansiemeniä sekä porkkanaraastetta. Kuvasta puuttuu ruisleseet ja auringonkukansiemenet.



Pinnalla seesaminsiemeniä ja toisissa pellavansiemeniä.



Lounassämpylässä kanaa, avocadoa, salaattia, kirsikkatomaatteja, yrttimaustetta ja chilikastiketta.
Siemensämpylät
  • ½ maitoa (kuumenna maito 42 C)
  • 1 pss kuivahiivaa (sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maitoon)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • kaurapuuroa
  • porkkanaraastetta (yksi iso porkkana)
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl ruisleseitä
  • sämpyläjauhoja 
  • 80 g margariinia (lisää muut aineet taikinaa vaivaten)
Kohota taikinaa puolisen tuntia, leivo sämpylöiksi ja kohota toisen kerran. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä (seesamin-, pellavan tai auringonkukansiemeniä). Paista 225 C noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti