23.9.2016

Näkkäri

Näkkäri on tullut tehtyä ainakin ziljoona kertaa. No ei nyt ihan, mutta todella monesti. Varsinkin gluteeniton siemennäkkäri on tosi hyvä, kun siinä on maissijauhoja, öljyä ja suolaa. Tämä ohje on melkein sama kuin aikaisemmin tehty siemennäkkäri, mutta tämä on parempi varmaankin öljyn ansiosta. Tosi terveellistä - ruisjauhoja, ruisleseitä, siemeniä - ja todella hyvää ja mukavaa napsittavaa.

Muut reseptit










Näkkäri

  • 1½ dl karkeita ruisjauhoja
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisleseitä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 3/4 dl pellavansiemeniä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna turvota 30-60 minuuttia. Jaa taikina kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kaulitse ohueksi. Painele terävällä leikkuuveitsellä leikkuuviivat. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista kiertoilmassa 160 C tunti. Vähennä lämpöä, jos tummuu liikaa. Taita palasiksi leikkuuviivoa pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti