27.9.2016

Puolukkapiirakka

Kaikkea muuta kuin makea. Puolukkaa, mascarponejuustoa, rahkaa ja ruista aikuiseen makuun.






Puolukkapiirakka

Pohja
  • 125 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Täyte
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 250 g rahkaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita juusto, rahka, munat ja sokerit)
  • 400 g (7-8 dl) puolukoita (lisää puolukat täytteeseen ja kaada pohjan päälle)
Paista 175 C vajaa tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti