5.9.2016

Sitruuna-omenatorttu

Ihan suoraan Kinuskikissan sivuilta. Laitoin keksejä vain 200 g ja ihmettelin, että olipa vähän voimäärään nähden, mutta huomasin virheen vasta kun piirakka oli jo syöty. Taisi tuo väärä suhde vaikuttaa reunojen palamiseenkin. Syötiin kuumana, jolloin oli vielä aika vetelää ja kylmänä, jolloin leikattu palanen pysyi kasassa.







Sitruuna-omenatorttu

Pohja

  • 300 g Digestive-keksejä (murskaa)
  • 125 g voita (sulata ja sekoita keksimuruihin, painele voidellun piirakkavuoan pohjalle)
Täyte
  • 300-400 g omenoita (kuori, viipaloi ja laitan pohjan päälle)
  • 200 vaniljatuorejuustoa (notkista)
  • 2 dl kuohukermaa (sekoita juustoon)
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2½ dl sokeria
  • 2 munaa (lisää loput aineet, sekoita ja kaada omenoiden päälle)
Paista 200 C vajaa 45-60 minuuttia. Suojaa inta foliolla, kun se on saanut sopivasti väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti