24.1.2015

Dusty-lentokonekakku

Dusty, mikä on Dusty? No sellaisen kakun kuitenkin 4-vuotias sankari halusi viime keväänä. Ja minä pääsin tutustumaan tähän piirrettyyn lentokonehahmoon.

Paistettu ja täytetty pyöreässä vuoassa ja leikeltu, siirrelty ja kasattu siitä.
Kimallespray kimaltelee pinnassa.
Rupeli oli kiinnitetty hammastikulla, joten sitä pystyi ihan oikeasti pyörittämään.
Neljä väliä, kahdessa suklaa- ja kahdessa mangotäyte.

10 kommenttia:

  1. Hei siis oletko tehnyt kuinka monen munan kakun ja miten hammastikuilla saanut ropellin laitettua :)

    VastaaPoista
  2. Kahdeksan munan kakku, vuoan halkaisija 26 cm. Tikku oli tiukasti kiinni kovettuneessa rupelissa. Sitten kun työnsin sen pehmeään kakkuun, huomasin ilokseni, että sehän pyörii ihan oikeasti :)

    VastaaPoista
  3. Hei onko tässä siis yksi 8 munan kakkupohja? Paljonko tuota sokerimassaa (vai marsipaania) meni? Täällä nimittäin nyt 4-vuotta täyttävällä Dusty -fanilla olisi tällainen kakkutoive ja eksyin googlatessa sivuillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yksi 8 munan kakku ja paksusti täytteitä, että tuli korkeutta lisää. Täytteet hyydytetty liivatteella, jotta kone pysyy varmasti kasassa. Sokerimassamäärää mietin itsekin kaupassa ja varmaan ostin neljä oranssia, mutten muista menikö kaikki. Sinistä, valkoista ja mustaa riittii yhdet. Lennokkaita synttäreitä! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Tällä neuvolla Lentskari -synttärit varmaan pääsevät taas askeleen eteenpäin. :) Olisin varmasti tehnyt useamman munan kakun ja VALTAVAN suuren Dustyn ja sen jälkeen kironnutkin työmäärää. Kahdeksan munan kakku varmasti riittää meidän vierasmäärälle ja itse päivänsankarille. :)

      Poista
    3. Tuonkin kokoisessa kakussa piti olla siipien takia iso tarjotin alustana ja tiukkaa teki saada se sitten mahtumaan jääkaappiin. Mukavia leipomishetkiä ja synttärihulinoita! Olis kyllä niin hauska nähdä valmis Dusty :)

      Poista
  4. Ei ihan noin nättiä kakkua tullut, mutta onnistui ihan riittävän hyvin kuitenkin. Tein myös takasiivet kakusta ja tuon peräsimen mikälie onkaan. Sokerimassa jäi vähän kurtulle paikoin ja Dustylle tuli silmärypyt, mutta syytän tästä ajan loppumista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla, että onnistui :) Dusty nauraa synttäreillä niin, että silmiin tulee ryppyjä :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Tuosta varmaan riitti 30 hengelle. Tuo oli siis 8 munan korkea pyöreä kakku, joka oli leikattu eri muotoon.

      Kakun menekkiin vaikuttaa paljon myös muut tarjottavat. Jos on vain kakkua, niin sitä otetaan isompia palasia, mutta jos on tarjolla paljon muutakin, niin pieni pala kakkua riittää.

      Poista