Leseitä ja siemeniä terveellisempään tammikuuhun. Perusohje täällä.
Pataleipä pellavansiemenillä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1½ dl vehnäleseitä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl kuivahiivaa (sekita kuivat aineet)
- 3½ dl vettä (lisää 42 C vesi)
Älä vaivaa taikinaa. Laita kulhon päälle kelmu ja anna kohotna huoneen lämmössä 12-24 tuntia. Kohoamisen jälkeen tee taikinasta pallo jauhotetulla pöydällä ja anna kohota liinan alla ½ tuntia.
Laita tyhjä pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 C. Öljyä kuuma pata ja laita taikina sinne. Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti