19.1.2015

Suklaafondant ja jäätelöä ilman jäätelökonetta

Tomi Björkin ohjetta testailin. Paistamisen kanssa sai olla tosi tarkkana, fondantinhan pitäisi jäädä keskeltä valuvaksi. Ei se ihan sellaiseksi jäänyt, mutta mukavan pehmeäksi kuitenkin. Jäätelön tein tupla-annoksena ja jäätyminen kesti yli tupla-ajan.

Annosvuokina toimivat teekupit.
Suklaafondat
  • 100 g voita (vaahdota pehmeä voi)
  • 2 kananmunaa (lisää munat yksitellen hyvin vatkaten)
  • 150 g suklaata (sulata ja lisää taikinaan)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää nopeasti taikinaan)
Paista annosvuoissa 175 C noin 15-20 minuuttia. Keskustan pitäisi jäädä löysäksi.

Jäätelö
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl rahkaa
  • 1 rkl likööriä/jälkiruokaviiniä
Kiehauta kattilassa kaikki aineet paitsi likööri. Lisää likööri. Sekoita ja kaada kulhoon ja laita se pakastimeen jäätymään kahdeksi tunniksi. Sekoittele välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti