22.1.2015

Kasvispiirakka

Tässä on paljon makua, vaikkei lihaa olekaan. Runsaasti kasviksia ja viherpippurijuustoa, ihanan värikästä. Hyvää lämpimänä ja kylmänä.


Juusto lisätty. Munat puuttuvat vielä.




Pohja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (yhdistä kuivat aineet, mutta vain pieni osa jauhoista)
  • 1 dl vettä (lisää 42 asteinen vesi ja lisää sitten loput jauhot, vaivaa taikinaksi)
  • 25 g margariinia (lisää lopuksi pehmeä margariini ja laita taikina kohoamaan)
Kasvistäyte
  • 3 eriväristä paprikaa (punainen, vihreä ja keltainen)
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä (suikaloi kasvikset)
  • öljyä (paista kasvikset öljyssä paistinpannulla)
  • 1 tl suolaa (lisää kasviksiin)
  • 1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulateuusto (sammuta levy ja lisää paloiteltu juusto, sekoittele, kunnes vähän sulaa)
  • 2 kananmunaa (sekoita munat ja lisää kasvisten sekaan)
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle. Paista 225 C vajaa 20 minuuttia.

Alkuperäinen ohje vuosien takaa Koskenlaskijan paketista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti