4.7.2015

Kasvispiirakka

Ohut perunamuussijauhopohja ja maistuva kasvistäyte.






Kasvispiirakka

Pohja
  • 1 dl perunamuussijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet)
  • 100 g margariinia (lisää voi yleiskoneessa ja sekoita muruseokseksi)
  • 1 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Voitele piirakkavuoka ja kaulitse taikina siihen. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte
  • 1 paprika 
  • 1 sipuli 
  • 2 valkosipulin kynttä (kuutioi paprika ja sipulit ja pehmennä paistinpannulla öljyssä) 
  • 10 kirsikkatomaattia (leikkaa neljään osaan)
  • pala kesäkurpitsaa (kuutioi)
  • 200 g fetajuustoa (laita puolet fetasta piirakan pohjalla, sitten kasvistäyte ja loput fetat)
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa 
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa (sekoita munat, kerma, juusto, jauhot ja suola ja kaada täytteen päälle)
Paista 225 C reilu puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti