25.7.2015

Pinaattifetapiirakka

Pinaattivarkaissa Helsingissä! Serkun naapurissa kasvoi mm. pinaattia ja siitä se idea sitten lähti. Kuppi mukaan ja napsimaan. Pinaatti kutistuu pannulla niin paljon, että saa olla ainakin litra yhteen piirakkaan. Pinaatti olisi parempi laittaa fetan päälle, niin pinnalla näkyisi vihreää - nyt tämä oli aika väritön tapaus. Niin ja oli meillä oikeasti lupa tähän varkauteen, kiitos viherpeukalolle!












Pinaattifetapiirakka

Pohja
  • 150 g margariinia tai voita
  • 2 dl kauraryyniä
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • suolaa (sekoita kaikki aineet muruseokseksi yleiskoneella tai vatkaimella)
  • ½ dl vettä (lisää kylmä vesi)
Painele taikina voideltuun vuokaan, pistele haarukalla reikiä ja leikkaa reunat taikinapyörällä. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 225 C.

Täyte
  • vähintään 1 l tuoretta pinaattia 
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • öljyä (kuumenna pinaatti ja sipuli pannulla, kunnes pinaatti pienenee)
  • 200 g fetaa (leikkaa palasiksi)
  • mustapippuria
  • suolaa (ripotttele mausteet pinnalle)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa (sekoita munat, kerma ja juusto ja kaada täytteen päälle)
Paista 35 minuuttia 200 C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti