Pinaattifetapiirakka
Pohja
- 150 g margariinia tai voita
- 2 dl kauraryyniä
- 3½ dl vehnäjauhoja
- suolaa (sekoita kaikki aineet muruseokseksi yleiskoneella tai vatkaimella)
- ½ dl vettä (lisää kylmä vesi)
Painele taikina voideltuun vuokaan, pistele haarukalla reikiä ja leikkaa reunat taikinapyörällä. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 225 C.
Täyte
- vähintään 1 l tuoretta pinaattia
- 2 valkosipulin kynttä
- öljyä (kuumenna pinaatti ja sipuli pannulla, kunnes pinaatti pienenee)
- 200 g fetaa (leikkaa palasiksi)
- mustapippuria
- suolaa (ripotttele mausteet pinnalle)
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa (sekoita munat, kerma ja juusto ja kaada täytteen päälle)
Paista 35 minuuttia 200 C.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti