Kaakaota, munia, fariinisokeria, sokeria, vettä, jogurttia, öljyä, margariinia, suklaata, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, soodaa, suolaa ja vaniljasokeria. |
Kakusta piti täytön jälkeen leikata sydämen kolo syvemmäksi, mutta muistin vasta kuorrutteen jälkeen. Eli jäi leikkaamatta. |
Mansikka-suklaa-sydäntäytekakku
Pehmeä suklaapohja
- 80 g margariinia
- 35 g tummaa suklaata (sulata margariini ja suklaa sekaisin mikrossa)
- 1 1/3 dl vettä
- 2/3 dl öljyä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria (lisää vesi, öljy, jogurtti ja munat yksitellen)
- 2 munaa (lisää munat yksitellen)
- 3 dl 1 rkl vehnäjauhoja
- 2/3 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2/3 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Täyte
- 2 prk mansikkakermaa (vaahdota)
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria (lisää sokerit vaahtoon)
Leikkaa kakku kolmeen osaan eli kaksi väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Molempiin väleihin ohut kerros vadelmahilloa, kermavaahtoa ja mansikanpalasia.
Kuorrutus
- 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
- 150 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes sulaa ja kaada kakun päälle)
Koristele mansikoilla ja suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti