Ohje sovellettu kasvispiirakasta, hyvin sopivat lohi ja feta yhteen.
Ylijäämätaikinasta kalat koristeeksi. |
Paistui leivinuunissa rieskojen jälkeen. |
Lohipiirakka
Pohja
- 1 dl perunamuussijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet)
- 100 g margariinia (lisää voi yleiskoneessa ja sekoita muruseokseksi)
- 1 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Voitele piirakkavuoka ja kaulitse taikina siihen. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte
- 300 g lämminsavulohta (nahkan poiston jälkeen jäi ehkä 200 g)
- 150 g fetaa (lohi ja feta pohjan päälle)
- 3 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 200 g tillituorejuustoa
- 3 tl vehnäjauhoja
- suolaa (sekoita munat, kerma, juusto, jauhot ja suola ja kaada vuokaan)
Paista 225 C puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti