7.7.2015

Seesampaneroidut kanavartaat ja hapanimeläkastike

Tikkukanaa! Se on yleisin vastaus, jos kysyn mitä ruuaksi. Onhan se kana hyvää, kun se kuorrutetaan, uppopaistetaan, laitetaan limeä päälle ja vielä voimakasta kastiketta.

Ohje on Safkaa-kirjasta. Minä tutustuin tähän viime kesänä naisten kanssa kokatessa.

Hapanimeläkastikkeen ainekset.

Valmis kastike.


Isoon astiaan mahtuu grillitikut kokonaisina, mutta tarvittaessa tikkuja voi leikata lyhyemmäksi.




Hapanimeläkastike
  • 2 valkosipulin kynttä (leikkaa palasiksi tai purista valkosipulipuristimella)
  • ½ punaista chiliä (leikkaa palasiksi, käytä myös siemenet)
  • 2 rkl öljyä (kuullota chili ja valkosipuli öljyssä pienessä kattilassa)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl vettä
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • (suolaa)
  • 2 rkl soijakastiketta (lisää muut aineet ja anna kiehua hetki)
  • 1 rkl maissitärkkelystä 
  • ½ dl vettä (sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta sillä kastike)
Seesampaneroidut kanavartaat
  • 700 g kananrintafileitä (leikkaa fileet kolmeen osaan pitkittäin)
  • suolaa
  • mustapippuria (mausta leikatut fileet suolalla ja pippurilla)
  • 3 munaa (sekoita munat syvässä lautasessa)
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl korppujauhoja (sekoita siemenet ja jauhot, pyöritä kana ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa)
  • öljyä (paista öljyssä molemmin puolin)
Grillitikut tekevät kanoista vartaita. Tikun voit laittaa ennen kuorruttamista, mutta grillitikut ovat niin pitkiä, että melkein helpompi laittaa vasta kuorrutamisen jälkeen. Pitkiä kun on kovin vaikea pyöritella munassa ja jauhoissa. Olen kyllä tehnyt usein myös kokonaan ilman tikkuja ja hyvin onnistuu niinkin. Ehkä jopa helpommin syötäviä ja yksi vaihe jää pois, mutta ei niin kauniin näköisiä.

Lisukkeena jasminriisiä ja salaattia. Leikkaa lime lohkoiksi, Purista limen mehua vartaan päälle ja dippaa hapanimeläkastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti