29.7.2015

Mansikkapavlova

Yksinkertainen tehdä, paistaminen kestää 1½ tuntia. Rapeaa marenkia ja pehmeää rahkakermavaahtoa. Maku mansikoista. Gluteeniton. Suussa sulava ja nopeasti hävisi lautaselta.


Paistamaton.

Paistettu.


Mansikkapavlova

Marenkipohja

  • 4 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi)
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • 1 tl valkoviinietikka (lisää etikka ja jatka vatkaamista)
  • 2 tl maissijauhot (siivilöi maissijauhot ja jatka vatkaamista)
Voitele leivinpaperille ympyrä, halkaisija 25 cm. Pursota tai leivita taikina siihen ja paista 150 C 1½ tuntia, kunnes rapea päältä ja pehmeä sisältä. Anna jäähtyä.

Täyte
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljarahkaa 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria (lisää rahka ja sokerit)
Rahka-kermavaahto pohjan päälle. Mansikoita runsaasti pinnalle. Valkosuklaalastuja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti