11.7.2015

Mansikka-vadelma-suklaa-täytekakku

Mansikoita oli niin huonosti saatavilla, että piti tehdä feikkimansikkakakku. Mansikkakermaa, mansikkarahkaa ja mansikkasuklaata. Hillona vadelmaa ja koristeena jättiäisvadelmia. Mansikka-vaniljasuklaata välissä ja maitosuklaata päällä. Samalla tuli testattua uutta alumiinivuokaa - hyvin paistoi.





Mansikka-vadelma-suklaa-täytekakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista 175 C voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (halk. 20 cm) noin 40 minuuttia.

Mansikkainen täyte
  • 2 prk mansikkakermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 2 prk mansikkarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokerit)
  • 200 g mansikka-vanilja-maitosuklaata (rouhi yleiskoneella ja sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakkuun 3 väliä eli kakku neljään osaan. Kostutus sitruunalimpparilla, väleihin vadelmahilloa ja sen päälle täytettä.

Suklaapinta
  • ½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen)
  • 100 g maitosuklaata (sekoita palaset kermaan kunnes sulaa)
Kaada kakun päälle. Tein jähmettymisvaiheessa haarukalla viivoja pintaa, vähän näkyvät.

Kermareunus
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla ja pursota reunoille)
Koristeeksi pinkkejä sokerikiteitä, vadelmia ja sitruunamelissan lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti