Mansikka-vadelma-suklaa-täytekakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista 175 C voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (halk. 20 cm) noin 40 minuuttia.
Mansikkainen täyte
- 2 prk mansikkakermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 2 prk mansikkarahkaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokerit)
- 200 g mansikka-vanilja-maitosuklaata (rouhi yleiskoneella ja sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakkuun 3 väliä eli kakku neljään osaan. Kostutus sitruunalimpparilla, väleihin vadelmahilloa ja sen päälle täytettä.
Suklaapinta
Suklaapinta
- ½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen)
- 100 g maitosuklaata (sekoita palaset kermaan kunnes sulaa)
Kaada kakun päälle. Tein jähmettymisvaiheessa haarukalla viivoja pintaa, vähän näkyvät.
Kermareunus
- 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokerilla ja pursota reunoille)
Koristeeksi pinkkejä sokerikiteitä, vadelmia ja sitruunamelissan lehtiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti