9.7.2015

Pikasämpylät

Jotain helppoa ja nopeaa iltapalalle? Pikasämpylöitä! Aineet sekaisin, pellille nostelu, paistaminen ja syömään. Ei hiivaa, ei kohotusaikaa. Ulkonäkö aika möykkyinen, mutta kaikki meni iltateellä.

Perinteisten sämpylöiden ohjeita täällä (porkkana) ja täällä (pinaattiporkkana).





Pikasämpylät (15 kpl)
  • 7½ dl jauhoja (esim. 1 dl ruis-, 1 dl hiivaleipä-, 1½ dl sämpylä- ja 4 dl vehnäjauhoja)
  • 1½ rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria (sekoita kuivat aineet)
  • vajaa 4 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Lusikoi taikina pellille sämpylöiksi ja paista 200 C 15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti