Joulun jälkeen maistuu näkkäri. Rouskuva ja maukas. Pienet pyöreät sopivat kekseiksi juustolle. Tai ihan vaan näkkäriksi. Pyöreitä tekemällä luulisi jäävän hukkapaloja, mutta ehei - ne ihanat pienet palat tulee heti napsittua parempiin suihin.
Aikaisemmin tehtyä suorakaiteen muotoisia näkkäreitä
täällä.
|
Vain hyviä ja terveellisiä aineita. |
|
Pellille levitetty taikina. |
|
Muotilla leikkuu-urat. |
|
Paistetut näkkärit. |
Siemennäkkäri
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl 3-viljan leseseosta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 3 dl kylmää vettä
- (pinnalle sormisuolaa)
Sekoita kaikki sekaisin ja anna seisoa ½ tuntia huoneen lämmössä. Levitä niin ohueksi kuin saat uunipellille leivinpaperin päälle. Painele pyöreällä muotilla (halkaisija 5½ cm) leikkuujäljet, joita pitkin näkkärit on helppo murtaa palasiksi paistamisen jälkeen. Ripottele pinnalle sormisuolaa, jos haluat "suolakeksejä". Paista 150 C tunti. Anna jäähtyä ja katko näkkäreiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti