Pieniä suolaisia olen tehnyt hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Mukavaa näpertämistä pitkin syksyä. Viime päivien valmisteluihin jäi vain kakut. Ja tuulihattujen ja hapankorppujen täyttö sekä munavoin pursotus. Ylioppilaslakin muotoisia voileipäkakkuja oli kaksi, ei vaan tullut kuvattua niitä yhtä aikaa. Kasvisvoileipäkakun koristeena oli pieniä ylioppilaslakkeja oliivista, mozzarellasta ja lyyrana oli pienen pieni porkkanan palanen.
Ihmisellehän pitää olla jotain tekemistä ja jotain mitä odottaa. Tässä yhdistyivät molemmat, lakkiaisia odotellessa oli tekemistä. Itse varsinainen juhlapäivä kruunaa kaiken! Aina kannattaa juhlia. Eikä ole yhtään hassumpi tämä rauhallinen juhlien jälkeinenkään elämä. Nautin joka hetkestä.
Tässäpä nämä suolaiset. Osasta linkki ohjeeseen, muihin laitan postauksen myöhemmin.
- lohipiirakat
- lohihapankorput
- kasvisvoileipäkakku
- karjalanpiirakat ja munavoi
- kinkkuporovoileipäkakku
- porotuulihatut
- kinkkupasteijat
- kanawrapit
- kasvispiirakat
- tacopiirakat
- kinkkupiirakat
- poropiirakat
- juustoja, pipareita ja viikunahilloa
- puu-uunileipää, graavilohta, konjakkilohta ja suolasiikaa
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Hei, ihanan näköisiä tarjottavia. Mitens wrapit teitkö edellisenä päivänä? Entä pursotettava munavoi?
VastaaPoistaKiitos :) Tytär täytti wrapit edellisenä iltana. Munavoin tein ja pursotin vasta juhlapäivänä. Tuulihattujen ja hapankorppukuppien täytteen tein edellisenä päivänä valmiiksi pursotuspussiin ja yhden satsin pursotin ennen juhlia, apulaiset pursottivat niitä lisää pitkin päivää.
Poista