26.12.2015

Vadelma-Daim-suklaatäytekakku

Ylioppilasjuhlien gluteeniton kakku. Vuoka jauhotettu kookoshiutaleilla ja siitä tulee lisämakua kakkuun. Pehmeä pohja, raikkaita vadelmia ja makeaa Daimia. Suklaakuorrutus.




Vadelma-Daim-suklaatäytekakku

Pohja (gluteeniton)
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaota
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja kookoshiutaleilla jauhotetussa vuoassa n. 45 minuuttia.

Täyte
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää juusto ja sokerit)
  • 140 g Daim-patukkaa (rouhi veitsellä ja lisää täytteeseen)
  • 2 rasiaa suomalaisia vadelmia (jätä osa koristeeksi)
Leikkaa kakkuun kolme väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Väleihin täytettä ja upota täytteeseen kokonaisia jäisiä vadelmia.

Suklaakuorrutus
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä)
  • 150 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja levitä veitsellä reunoille. Koristeeksi vadelmia ja sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti