Vadelma-Daim-suklaatäytekakku
Pohja (gluteeniton)
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 2 dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaota
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja kookoshiutaleilla jauhotetussa vuoassa n. 45 minuuttia.
Täyte
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria (lisää juusto ja sokerit)
- 140 g Daim-patukkaa (rouhi veitsellä ja lisää täytteeseen)
- 2 rasiaa suomalaisia vadelmia (jätä osa koristeeksi)
Leikkaa kakkuun kolme väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Väleihin täytettä ja upota täytteeseen kokonaisia jäisiä vadelmia.
Suklaakuorrutus
- 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä)
- 150 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja levitä veitsellä reunoille. Koristeeksi vadelmia ja sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti