Teen täytekakun aina kolmena iltana.
- pohjan paistaminen
- täyttäminen
- kuorruttaminen
Paistettu pohja saa seisoa seuraavaan päivään vuoan alla, jotta se pysyy pehmeänä. Seuraavana päivänä sen leikkaaminen on siistimpää ja helpompaa kuin juuri paistettuna.
Täyttämällä kakun vuokaan tulee suorat reunat ja pinta. Ja kakku pystyy hyvin muhimaan siellä. Kelmulla vuorattuun vuokaan kasataan kakku ylösalaisin. Ensin päällimmän kakkukerros, kostutus, hillo ja täyte. Sitten seuraavana ja niin edelleen. Täytetty kakku peitetään kelmulla ja annetaan "muhia" seuraavaan päivään. Samalla tässä kakussa ollut suklaa kovettuu.
Kolmantena päivänä kuorrutus.
Suklaakoristeet pitää tehdä ainakin päivää ennen kovettumaan. Leivinpaperille pursotetaan sulatettua tummaa suklaata pienimmällä (0) tyllalla.
Kolmena päivänä kakun tekemisessä on sekin hyvä puoli, että jokainen vaihe vie vaan pienen ajan.
Leppoisaa joulun odotusta!
Joulutäytekakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1½ dl ohratärkkelystä
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynnitetyssä 20 cm vuoassa 175 C noin 45 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.
Suklaatäyte
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa (lisää kermaan)
- 250 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytä kolme väliä. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Väliin karpalohillo ja suklaatäytettä.
Kuorrutus
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl pikakahvijauhetta
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (lisää mausteet ja sekoita)
Levitä huolimattomasti kakun päälle ja koristele suklaasta pursotetulla joulupukin reellä ja poroilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti