Pohja
- 200 g piparinmuruja
- 100 g voita (sulata)
- 1 tl kaneli (lisää kaneli voihin ja kaada piparimuruihin, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille)
Täyte
- 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 2 prk (á 200 g) luumu-kaneli-rahkaa
- 1 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri)
- 2 rkl mantelilikööriä (kuumenna, sulata liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Puolukkkastike
- 200 g puolukoita
- 2½ dl vettä (keitä puolukoita vedessä ja siivilöi kuoret pois)
- 3/4 dl sokeria (lisää sokeri)
- 2 tl maissitärkkelystä (sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike)
Kakun tai kakkupalan päälle puolukkakastiketta ja suklaalastuja.
Ohje Valiolta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti