16.12.2015

Pipari-appelsiini-suklaahyytelökakku

Jouluinen ja nopea. Vähän säikähdin, kun kakku tuntui kovalta vuoasta irroittaessa, mutta helpotukseksi huomasin, että tämähän sulaa suussa. Tein kahdeksalla liivatetteella, mutta laitoin ohjeeseen seitsemän - ihan varmasti pysyy silläkin kasassa. Maku tulee enemmän esille, kun kakku lämpenee pöydällä.

Jos tekisi tämän neliskanttiseen vuokaan ja leikkaisi pieniksi neliöiksi, saisi ihania minisuklaaleivoksia jouluksi!




Pipari-appelsiini-suklaahyytelökakku

Piparipohja

  • pipareita (murskaa yleiskoneessa)
  • margariinia (sulata ja sekoita pipareihin)
Pipareiden ja margariinin suhde on oikea, kun kaikki muruset kostuvat margariinista, tarkkoja määriä ei tullut mitattua. Painele irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Appelsiini-suklaatäyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 5 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl sokeria (lisää juusto ja sokeri)
  • 400 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteseen)
  • 1 dl appelsiinista puristettua mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteseen.
Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita vuoasta ja koristele suklaalla ja pipareilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti