13.6.2016

Appelsiinisuklaatäytekakku

Huhtikuussa tein ristiäiskakun, jota varten paistoin kaksi pohjaa - kaakaopohjan ja appelsiinipohjan - ja käytin vuorotellen eriväristä pohjaa. Siitä syntyi sivutuotteena ylimääräinen kakku, jonka laitoin vuoassa pakastimeen ja nyt se pääsi lakkiaispöytään. Kakku kestää hyvin pakastamisenkin ja helpottaa juhlia edeltävien päivien kiirettä. Täytteenä oli suklaa- ja appelsiinimoussea. Eli kahden väristä pohjaa ja kahden väristä täytettä. Ohje täällä.

Kuorrutteeksi kermaan sulatettua maitosuklaata. Koristeeksi kandeerattuja ruusunterälehtiä ja tummasta suklaasta pursotetut perhoset.


Irroita ruusun terälehdet, sivele kananmunan valkuaisella,
ripottele pinnalle Siro erittäin hienoa sokeria ja anna kuivua leivinpaperin päällä ainakin vuorokausi.
Ruusun terälehtiä voi ihan oikeasti syödä ja kandeerauksen jälkeen maistuvat pelkälle sokerille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti