20.6.2016

Poro-kinkkuvoileipäkakut

Sydämen ja suorakaiteen muotoinen voikkari lakkiaisissa.

Täytteessä porosalamia ja palvikinkkua. Pinnalla kermavaahtoa ja maustamatonta tuorejuustoa sekä suolaa. Maustamattomalla tuorejuustolla saa valkoisen pinnan, jossa ei ole pilkkuja niin kuin vaikkapa ruohosipulituorejuustossa. Koristeena vain herneen versoja ja tomaatin kuorista tehtyjä ruusuja. Tytär halusi itse koristella omat lakkiaisvoileipäkakkunsa ja herttaisesti sen tekikin.






Poro-kinkkuvoileipäkakku (sydämen ja suorakaiteen muotoinen)

Porotäyte (yksi väli molempiin kakkuihin)
  • 360 g porosalamileikettä (kuutioi)
  • 2 prk (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • vajaa prk (á 200 g) kermaviiliä (sekoita kaikki aineet)
Kinkkutäyte (kaksi väliä molempiin kakkuihin)
  • 600 g palvikinkkusiivuja (kuutioi)
  • 3 rkl sinappikurkkusalaattia
  • 2 prk (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 1 prk (á 200 g) kermaviiliä (sekoita kaikki aineet)
Leipänä ruis- ja sekavuokaa. Kostutus lihaliemellä.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa (sekoita kaikki aineet)
Koristeet
  • tomaatin kuoria (kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja pyöritä kuoret ruusuiksi)
  • herneenversoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti