22.6.2016

Green pie

Kovin on vihreää, mutta tosi hyvää. Terveellinen, rapea ja maukas pohja pellavarouheen, ruisleseiden ja ruisjauhon asiosta. Täytteessä parsakaalia, pakastepinaattia ja fetaa.

Pohjan tein kotona yleiskoneella valmiiksi, täytin ja paistoin mökin puuhellassa.







Vihreä piirakka

Pohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
  • ½ dl kylmää vettä (sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan.

Parsakaali-feta-pinaattitäyte
  • 300 g parsakaalia (leikkaa pieniksi palasiksi)
  • 200 g feta-kuutioita (sekoita parsakaali ja feta ja laita piirakkapohjan päälle)
  • suolaa
  • pippuria (ripottele pinnalla suolaa ja pippuria)
  • 150 g pakastepinaattia (sulata)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa (sekoita pinaatti, munat, kerma ja juusto ja kada parsakaalin ja fetan päälle)
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti