Pohjan tein kotona yleiskoneella valmiiksi, täytin ja paistoin mökin puuhellassa.
Vihreä piirakka
Pohja
- ½ dl pellavarouhetta
- ½ dl ruisleseitä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
- 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
- ½ dl kylmää vettä (sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan.
Parsakaali-feta-pinaattitäyte
- 300 g parsakaalia (leikkaa pieniksi palasiksi)
- 200 g feta-kuutioita (sekoita parsakaali ja feta ja laita piirakkapohjan päälle)
- suolaa
- pippuria (ripottele pinnalla suolaa ja pippuria)
- 150 g pakastepinaattia (sulata)
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 100 g valkosipulituorejuustoa (sekoita pinaatti, munat, kerma ja juusto ja kada parsakaalin ja fetan päälle)
Paista 200 C puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti