14.6.2016

Raparperipullaa

Pyöräilin töistä kotiin kunnon sadekuurossa, mutta perillä paistoi aurinko. Kuivat vaatteet päälle, pullataikina kohoamaan ja raparperia hilloksi. Pihalla kasvaa ihan mielettömän kokoisia raparperejä! Paksuimmat jopa ranteen paksuisia. Pitkon ja pikkupullien sisällä raparperihilloa ja rahkatäytettä. Ihanan rentouttava ilta leipoessa, mukavaa tiistaita!



Raparperihilloa reunoilla ja rahkatäytettä keskellä.



Pikkupullissa raparperihilloa ja rahkaa, pelkkää raparperihilloa ja
raparperihilloa, rahkaa ja päällä raparperin paloja
Pelkkää raparperihilloa täytteenä.
Alla nokare hilloa, päällä rahkatäytettä ja koristeena pieniä raparperin palasia.

Pullataikinan ohje täällä.

Raparperitäyte

  • 500 g raparperia (paloittele)
  • 20 g voita
  • 1½ dl fariinisokeria (keitä raparperia, voita ja sokeria kattilassa, kunnes raparperi pehmenee)
  • 1½ rkl maissitärkkelystä (ota lientä lasiin, sekoita siihen maissijauhot ja suurusta täyte, kuumenna kunnes sakenee)

Rahkatäyte

  • 1 muna
  • 250 g rahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa/kermaa (sekoita kaikki aineet)
Paista pitkoa 200 C reilu 20 minuuttia ja pikkupullia 225 C 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti