30.6.2016

Raparperimehu

Tein raparperimehua kahdella eri tavalla, toisen sitruunahapolla ja toisen keittämällä. Enemmän makua tuli minun mielestä keittämällä, mutta toki siinä maistui myös vanilja ja kaneli. Raikasta kesäjuomaa!




Raparperimehu keittämällä
  • 1 kg raparperia (paloittele)
  • 2 l vettä
  • vaniljatanko
  • kanelitanko (keitä raparperia ja mausteita vedessä 15 minuuttia, siivilöi)
  • 2 dl sokeria 
  • 1 sitruunan mehu (lisää sokeri ja halutessasi sitruunan mehu)
Raparperimehu sitruunahapolla
  • 1 kg raparperia (paloittele)
  • 2 rkl sitruunahappoa (laita raparperit ja sitruunahappo kulhoon tai kattilaan)
  • 2 l vettä (keitä ja kaada raparperien ja sitruunahapon päälle, anna seisoa vuorokausi huoneenlämmössä)
  • 5 dl sokeria (siivilöi ja lisää sokeri, laimenna halutessasi vichyllä tarjoillessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti