Raparperimehu keittämällä
- 1 kg raparperia (paloittele)
- 2 l vettä
- vaniljatanko
- kanelitanko (keitä raparperia ja mausteita vedessä 15 minuuttia, siivilöi)
- 2 dl sokeria
- 1 sitruunan mehu (lisää sokeri ja halutessasi sitruunan mehu)
Raparperimehu sitruunahapolla
- 1 kg raparperia (paloittele)
- 2 rkl sitruunahappoa (laita raparperit ja sitruunahappo kulhoon tai kattilaan)
- 2 l vettä (keitä ja kaada raparperien ja sitruunahapon päälle, anna seisoa vuorokausi huoneenlämmössä)
- 5 dl sokeria (siivilöi ja lisää sokeri, laimenna halutessasi vichyllä tarjoillessa)
Kun tekee sitruunahapolla raparperimehun, eikö sokerin kanssa tarvitse kiehauttaa?
VastaaPoistaTällä ohjeella olen mehua tehnyt ja hyvältä on maistunut.
VastaaPoista