Terveellistä ja hyvää! Pellavarouhetta ja ruisjauhoja. Puolen litran taikinan sämpylöitä ei ehtinyt pakastaa, vaan kaikki syötiin vuorokaudessa. Toisella kerralla tein litran taikinan ja lisäsin joukkoon myös porkkanaa.
Pellavasämpylät
- 1 dl pellavarouhetta
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 5 dl 42 asteistä vettä (sekoita pellava, suola, sokeri ja vesi)
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 pss kuivahiivaa (lisää kuivahiiva ruisjauhoihin ja sekoita taikinaan)
- 2 dl kaurapuuroa (puuron seassa oli myös pellavarouhetta ja ruisleseitä)
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 5-6 dl hiivaleipäjauhoja
- 80 g pehmeää margariinia (lisää loput aineet samalla vaivaten, jauhojen määrä tunnon mukaan)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti