14.4.2019

Harrin 50 v. synttärikakut

Kahdeksan samanlaista kakkua. Kolmea punaista marjaa täytteessä eli soseutettua mansikkaa ja viinimarjaa ja täytteeseen upotettuja pakastevadelmia. Pinnalla tuoreita marjoja. Sankarin nimi suklaalla pursotettuna.

5 x 6 munan, 2 x 4 munan ja 1 x 2 munan kakkupohjaa. Tuo pienin kakku on gluteeniton. Eli munia meni yhteensä 40. Pohjat paistoin kolmena iltana (su-ti) pakastimeen. Täytin keskiviikko- ja torstai-iltana. Kuorrutin kermalla kaikki kakut perjantaina ja lauantaina koristeet päälle. Viikon urakka siis.

Täyte oli raikas ja niin moneen kertaan jo tehnyt, että tämä on kyllä ihan luottotäyte. Kaikissa kakuissa kolme väliä täytettä. Kuuden munan kakkuihin valmista täytettä jokaiseen väliin 2 muumimukillista ja neljän munan kakkuihin 1½ muumimukillista. Tykkään mitata täytteet mukeittain, niin tulee varmasti yhtä paljon kaikkiin väleihin ja lopputulos on tasaraitainen.

Pursotettu kermavaahto tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta ja koska kysessä oli nuorekas viisikymppinen niin tein kuorrutukset tasaisella pinnalla. Levitys jokaiseen kohtaan ja lopuksi kastelin pitkän veitsen/lastan kuumassa vedessä, enkä kuivannut sitä vaan vedin sillä viime silauksen. Näin saa aika tasaisen pinnan, eikä siellä pienet jäljet haittaa.

Onnea Harri!


Kakkupohjan resepti on vanha ja hyvä, sillä onnistuu aina

Koristeet pursotettu sulatetusta tummasta suklaasta 0-tyllalla ja nostetu kovettuneena ohuella lastalla kakun päälle.


Yksinkertaisen kauniita. Tuoreet marjat paljon houkuttelevampia kuin esimerkiksi sokerimassakoristeet.



Harrin 50 v. kakku

Pohja
  • 6 munaa
  • 2 1/4 sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ vehnäjauhoja
  • 1½ perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita ja siivilöi jauhot ja lisää taikinaan, sekoita nopeasti)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä kakkuvuoassa 175 C noin 40-45 minuuttia. Pohja on valmis kun alkaa irrota reunoita, varmista kypsyys tikulla. 

Leikkaa kakku seuraavana päivänä neljään osaan eli täytettä tulee kolmeen väliin. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja täytä kakku sinne ylösalaisin, näin saat varmasti tasaisen pinnan. Kostutus sitruunalimpparilla.

Punaisten marjojen täyte
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) mansikkarahkaa
  • 0,75 l pakastemansikoita (sulata ja valuta liemi pois, soseuta mansikat)
  • 1 dl viinimarjoja (sulata ja soseuta)
  • ½ dl sokeria (lisää marjasoseet ja sokeri täytteeseen)
  • ½ dl mansikoiden lientä (kuumenna ja sulata puristellut liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita samalla)
Jaa täyte kolmeen osaan, jotta kaikkiin väleihin tulee saman verran. Itse laitoin muumimukeihin ja jokaiseen väliin tuli kaksi mukillista. 
  • 200 g pakastevadelmia (upota jokaisen täytekerrokseen jäisiä vadelmia tasaisesti)
Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Levitä kakun päälle ja reunoille. Viimeistele pinta kuumaan veteen kastetulla pitkällä veitsellä/lastalla.

Koristeet
  • tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia ja mustikoita)
  • marenkeja
  • sitruunamelissan lehtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti