26.8.2024

Koristeaita heinäseipäistä

Vanhoista heinäseipäistä tehtiin koristeaitapätkä! Seipäiden maahan menevä osa tervattiin, etteivät heti lahoa. Maahan reikä rautakangella ja seipäät niihin pystyyn. Tovi siinä pähkäiltiin, että missä kulmassa seipäät laitetaan vinoon. Pari testiversiotakin tehtiin, ennen kuin oltiin tyytyväisiä. 

Perinteisessä risuaidassa on kaksi pystytolppaa ja niiden väliin tehdään juurista punos, jonka päälle puut asetellaan vinoon. Tässä kohtaa vähän oikaistiin ja laitettiin heinäseipäät ruuveilla kiinni :D

Kuin kohtalon oikusta keskelle aitaa tuli portti, koska siinä kohdassa oli niin iso kivi, ettei seivästä saanut maahan. Mutta portista tuli ihan kiva, vaikkei se johdakaan kuin pellolle.





Tervausta, ettei seipäät lahoa




80-vuotiskakku

Koristeena kahdella suklaalla kirjoitettu teksti: 80 ja Erkki. Hyvää synttäriä Erkki!



25.8.2024

Aitan uusi järjestys

Pöytä ja laveri pois, tilalle oikea parisänky. Pitsipeitto, tyynyjä, kukka ja kynttilöitä, niin aitta on ihan eri näköinen. Pienellä muutoksella tuli taas paljon iloa.





Aitta ennen muutosta

24.8.2024

Hiihtoloma 2024

Helmikuun lopulla hiihdeltiin, lasketeltiin ja nautittiin mökkielämästä. Aika sumuiset ja pilviset sattuivat, mutta aurinko pilkahti välillä. Illat ihanan pimeitä, sai istua sisällä kynttilöiden ja takkatulen valossa. Ihanaa ja helppoa elämää, näin jälkikäteenkin muisteltuna. Vaikka kovasti sai kantaa polttopuita liiteristä ja vettä avannosta. 


Avannossa käytiin aamun ja illoin, välillä päivälläkin. Aikaennätyskin tuli tehtyä 3 min 15 sek.

Aamupalalla

Iltaneulomiset

Lumenpudotushommiin

Nammalakurun reissulle lähettiin vasta puolilta päivin, matka oli pitkä ja latu oli ummessa, joten pimeä meinasi yllättää, mutta juuri sopivasti ehdittiin takaisin. 

Avannontekohommia

Islantilainen villapaita Grein eli oksa. Kovin on vain kuurassa :)
Hyvin tarkeni lasketella, kun oli kerrostoja ja kevytuntsikka alla.

Pallas <3