31.7.2014

Salibandymailakakku

Tasan kolme vuotta sitten vietettiin salibandypojan rippijuhlia. Olin ensin tekemässä juuri oikean mailan kokoisen, mutta syömistä olisi ollut liian vähän.
salibandymailakakku

Pohjat paistettu levynä, täytetty ja leikattu. Jääkaappiinhan tämä ei tietenkään millään mahtunut, joten piti säilyttää neljässä osassa.

Lapa päällystetty sokerimassalla ja kuviot pursotettu pikeerillä.
Mailan varren päällä lakufudgesta tehtyä massaa ja päivämäärä pikeerillä.


Sählypallo oli hieno, mutta siitä ei ollut lähikuvaa. Tehty pikeeristä. Puolikkaan sählypallon päälle kelmu ja sen päälle pursotukset. Kuivumisen jälkeen varovainen irrotus ja sitten pikeerillä puolikkaat yhteen.

2 kommenttia:

 1. Todella upea kakku! 😍
  Pojalleni ajattelin tehdä samanlaisen kuukauden päästä. Mietin vain että kuinkahan mahtaa onnistua. Montako levyä paistoit? Tuliko kakun osat kahdesta levystä? Yksi täyteväli? Montako kyseisestä kakusta söi? Kakun alusta hieman mietityttää, mistä sen teen? Olisin kiitollinen jos kerkiät antamaan vinkkejä. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hauska kakku, tee ihmeessä :) Harmi kun tästä on niin kauan, etten enää kaikkea muista, enkä tuolloin kirjoitellut niin tarkasti. Muistelen, että paistoin kaksi pellin kokoista pohjaan. Täytin levynä ja annoin hyytyä. Leikkasin mailaksi, joka koostuu neljästä palasta. Kuorrutin palaset osina ja säilytin tietenkin osina jääkaapissa (kokonainen ei oikein mahdu :D). Rippijuhlissa syötiin ensin ruoka ja sitten vasta nostelin palat kakkualustalle (pitkä ja kapea hyllylevy sattui löytymään autotallista ja sen päällystin foliolla). Pikeeristä tehty pallo viereen. Vieraita oli muistaakseni alta 30 ja lisäksi n. 20 isosporukkalaista. Mukavia juhlia teille ja ennen kaikkea hauskaa kakun tekemistä :)

   Poista