17.9.2014

Suklaatäytekakku & suklaalehtiä

Suklaapohja, suklaatäyte ja suklaata pinnalla kuorrutteena, rouheena ja koristeina.

Kermaan sulatettua maitosuklaata päälle.

Tummasta suklaasta lehtien pursotusta.

Kippuraan kuivumaan.

Valmiita lehtiä.

Lehdet kakun päällä.

Aito suklaakakkupohja

  • 200 g voita
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 5 keltuaista (vatkaa yksitellen voi-sokerivaahtoon)
  • 150 g Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata ja sekoita edellisiin)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa (sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin)
  • 5 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen edellisiin)
  • Paista 175 C 40-50 min.
Suklaatäyte
  • 400 g  Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 4 liivatetta
  • vajaa 0,5 dl vettä (sulata liivatteen tilkkaan vettä)
Kostutus kaakaolla. Jokaiseen väliin vadelmahilloa ja päälle suklaatäytettä.

Suklaakuorrutus
  • 195 g Brunberg maitosuklaata
  • 1,1 dl vispikermaa (lämmitä kerma ja sulata suklaapalat siihen sekoittamalla. Kaada kakun päälle sopivan paksuisena, anna jäähtyä hetki jos on liian löysää)
Kakussa on paljon suklaata - pohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Juuri siksi taitaa olla niin hyvää. 

Reseptit Kinuskikissalta ja vanhoista lehtileikkeistä.


2 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! Mistä teit ja miten täytteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lisäsin reseptit samalla kuin söin viimeisen kakkupalan ;)

      Poista