23.11.2014

Poropiirakka

Tein irtopohjavuokaan, jotta saa kauniimmin esille.



Pohja
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta (yhdistä kuivat aineet)
  • 150 g voita (sekoita voin kanssa)
  • ½ dl kylmää vetta (lisää vesi)
Leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele paperi ja reunat voilla. Lisää pohjalle korppujauhoja.

Täyte
  • 1 sipuli (pilko ja kuullota pannulla)
  • 100 g kylmäsavustettua poroa (kuutioi)
  • 1 dl persiljaa
  • 200 g raejuustoa
  • 1½ dl mozzarellajuustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • mustapippuria (yhdistä kaikki aineet ja kaada pohjan päälle)
Pinnalle vielä 1 dl mustaleimaemmentalraastetta. Laita halutessasi ylijäämätaikinasta koristeita. Paista 200 C 30 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja irroita irtopohjavuoan reuna. Nosta tarjoiluastiaan ja vedä irtopohjavuoan pohja pois. Taita leivinpaperi alaspäin ja vedä sekin varovasti pois, irtoaa kyllä helposti.

Ohje Kinuskikissalta pienin muutoksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti