15.3.2015

Fetaparsakaalipiirakka

Pyöräytin taikinan yleiskoneella, pistin pussiin ja otin mukaan mökille. Perillä uuni lämpiämään, täytteet päälle ja paistumaan. Sopivasti iltapalalle valmistui. Tohinassa esipaisto ja juustoraaste unohtui, hyvää oli silti.
Tähän vielä munakerma päälle ja uuniin.
Fetaparsakaalipiirakka

Pohja
  • 200 g margariinia
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita margariini, leseet ja jauhot)
  • 1½ rkl vettä (lisää vesi ja taputtele voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan)
Esipaista pohjaa 10 min. 200 C.

Täyte
  • 200 g parsakaalin kukintoja (keitä 3 minuuttia suolatussa vedessä)
  • 150 g fetajuustoa
  • 8 kirsikkatomaattia siivuina
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 muna
  • 0,5 tl suolaa (sekoita juustoraaste, kerma, muna ja suola ja kaada täytteiden päälle)
Paista 200 C noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti