18.4.2016

Pienet karjalanpiirakat

Suloisen pieniä! Muotin halkaisija 8 cm eli valmiit piirakat sitäkin pienempiä. Aikaa vievää näpertelyä, mutta 97 tuli tehtyä.

Käytin Hietalahden myllyn täysjyväluomuruisjauhoja. Taikinaan piti laittaa vähän vehnäjauhoja sitkon saamiseksi. Jos tekee sunnuntain hienoilla ruisjauhoilla, vehnäjauhoja ei tarvita.

Vanha video piirakoiden leipomisesta täällä.









Karjalanpiirakat (100 kpl)

Puuro
  • 3 dl vettä
  • 3 dl puuroriisiä (keitä vettä ja riisiä kunnes vesi häviää)
  • 1½ l punaista maitoa (lisää maito ja keitä melkein tunti)
  • 1½ tl suolaa (mausta suolalla)

Kuoritaikina
  • 4 dl kylmää vettä
  • 2 tl suolaa
  • n. 9 dl  täysjyvä luomuruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
Käytä leipoessa ruisjauhoa. Paista 275 C noin 10-15 minuuttia. Voitele paistamsen jälkeen voisulalla, ehdottomasti oikealla voilla. Anna valmiiden piirakoiden levätä leivinpaperin ja liian alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti